به من 10 دقیقه فرصت دهید، من حقیقت بازوبند شنا را به شما خواهم گفت

در این سال در فدراسیون فوتبال ایران دگرگونیهایی رخ داد و کامبیز آتابای جایگزین مصطفی مکری شد. پس از این تحولا

توسط مدیر سایت در 7 اردیبهشت 1402

در این سال در فدراسیون فوتبال ایران دگرگونیهایی رخ داد و کامبیز آتابای جایگزین مصطفی مکری شد. پس از این تحولات، لیگ فوتبال ایران از سال ۱۳۵۲ با ساختاری نوین و به نام «جام تخت جمشید» به راه خود ادامه داد و نخستین دورهاش از ۸ تیر ۱۳۵۲ با حضور ۱۲ تیم در یک گروه آغاز گردید. تیم تاج با دو پیروزی ۳−۰ در برابر نمایندگان لبنان و مالزی به آسانی از گروه خود صعود کرد، در نیمه نهایی مدان اندونزی را از پیش رو برداشت و در بازی فینال به هاپوئل تلآویو قهرمان دورهٔ نخست مسابقات رسید. شکل و نحوهٔ تمرینات رایکوف با آنچه پیش از آن در فوتبال ایران اجرا میشد، تفاوت داشت. از تاج پیش افتاد. در پایان این مسابقات تاج با ۲ امتیاز اختلاف نسبت به پرسپولیس در جای دوم قرار گرفت و غلامحسین مظلومی با ۱۵ گل زده آقای گل مسابقات شد. در ۱۷ تیرماه ۱۳۵۰، تاج با برتری سه بر صفر برابر قصر یخ که با دو گل جواد قراب و تک گل غلامحسین مظلومی به دست آمد، با ۳۴ گل زده و ۹ گل خورده قهرمان جام باشگاههای تهران شد. در این مسابقات، از حضور تیمهای همنام جلوگیری به عمل آمد و تیمهای تاج اهواز و تاج آبادان که جواز حضور در جام تخت جمشید را به دست آورده بودند، به دلیل همخانواده بودن با تاج تهران از شرکت در مسابقات منع شدند.

با این تفاوت که طی دههٔ ۱۳۴۰ از تهران به جای تیم منتخب باشگاهها، قهرمان جام باشگاههای تهران به مسابقات قهرمانی کشور فرستاده میشد و باشگاههای تاج، دارایی و پاس در این دهه به نمایندگی از تهران راهی این مسابقات و موفق به کسب عناوین قهرمانی شدند. مسابقات فوتبال در ایران تا آن هنگام، به صورت محلی برگزار میشد و باشگاهها در بازیهای درونشهری به میدان میرفتند. مسابقات قهرمانی کشور در هر سال میان تیمهای منتخب شهرهای مختلف به صورت متمرکز و به میزبانی یک شهر برگزار میشد. این مسابقات در مرداد سال ۱۳۴۹ آغاز گردید و تا زمستان همان سال ادامه یافت. و در پایان بازیهای به عنوان تیم اول این منطقه به دور دوم راه یافت. تاج از سد آریای مشهد عبور کرد و در برابر تاج آبادان و کارگر آبادان به تساوی دست یافت. تاج با از دست دادن تعدادی از مهرههای شاخص خود نتوانست عملکرد درخشان فصل گذشته را تکرار کند و در پایان پس از پرسپولیس و پاس در ردهٔ سوم جدول ردهبندی جای گرفت. پس از تیمهای پرسپولیس، هما و پاس در ردهٔ چهارم جدول بازیها جای گرفت. بازی ردهبندی در ۱۲ فروردین برگزار شد و تاج با شکست دادن دوبارهٔ ارتش کره جنوبی در ردهٔ سوم مسابقات جای گرفت.

دیدار تاج و ۲۵ آوریل، نماینده کره شمالی، به تساوی انجامید و قرار شد بازی نیمهنهایی تکرار شود. بازیهای دور گروهی در روزهای چهارم، ششم و هشتم فروردین ۱۳۵۰ برگزار شد و تاج با کسب دو پیروزی برابر ارتش کره جنوبی و پراک فای مالزی و تساوی برابر العربی کویت صدرنشین گروه شد. در دور دوم بازیها تاج تهران با تیمهای تاج آبادان، کارگر آبادان و آریای مشهد در گروه دوم بازیها به رقابت پرداخت. تیمهای اسرائیلی در آن هنگام در قارهٔ آسیا بازی میکردند و تیم ملی فوتبال اسرائیل نیز در همان سال به عنوان تنها نمایندهٔ آسیا و اقیانوسیه به جام جهانی فوتبال ۱۹۷۰ مکزیک راه یافته بود. سه ماه پس از این بازی نیز دیدار برگشت دو تیم در لیگ تخت جمشید با تساوی ۱−۱ به پایان رسید. این تلاشها در سال ۱۳۳۹ به برگزاری یک دوره مسابقه میان چند تیم باشگاهی از نقاط مختلف کشور در شهر ساری منجر شد، اگر چه به دلیل عدم برگزاری بازیها به صورت رفت و برگشت و همچنین عدم حضور تیمهای برتر باشگاهی ایران، این مسابقات ویژگیهای یک لیگ فوتبال را نداشت. تیم زنان تاج در مسابقه با تیم منتخب بازیکنانان ایتالیایی، اردیبهشت ۱۳۵۰، نخستین روزهای پایهگذاری فوتبال زنان در ایران.

فعالیت تیم فوتبال تاج در فصل ۱۳۵۱ با عدم برگزاری لیگ کشوری و مسابقات حذفی، به حضور در مسابقات تهران محدود شد. در میانهٔ برگزاری این مسابقات و همزمان با نوروز ۱۳۵۰، آبیپوشان برای دفاع از عنوان قهرمانی خود در آسیا رهسپار شرق این قاره شدند. نیمصفحه نخست روزنامه اطلاعات، فردای قهرمانی تاج در آسیا. در نیمهٔ دوم سال ۱۳۵۰ دومین دورهٔ لیگ باشگاههای فوتبال ایران (جام منطقهای) همچون دورهٔ نخست با شرکت ۲۲ تیم در چهار بازوبند شنا بادی ارزان منطقه برگزار شد. سیستم رایج فوتبال ایران در آن هنگام ۴−۲−۴ (دو هافبک و چهار مهاجم) بود، اما رایکوف سیستم ۲−۴−۴ و ۳−۳−۴ را در تاج پایهریزی نمود. از رویدادهای دیگر اواخر سال ۱۳۴۹ و اوایل سال ۱۳۵۰ میتوان به تأسیس تیم فوتبال بانوان تاج به عنوان نخستین تیم فوتبال زنان در ایران اشاره کرد. در اواخر دهه ۱۳۴۰ با مدرن و علمی شدن فوتبال، تاج احتیاج به مربی تازهای داشت. رایکوف، اگر چه نسبت به علی داناییفرد حضور کوتاهتری در تاج داشت، اما به دلیل تأثیر شگرف و قابل توجهی که بر فوتبال ملی و باشگاهی ایران به جا گذاشت، از چهرههای دورانساز تاریخ باشگاه تاج بهشمار میآید. زدراکو رایکوف که از ۱۳۴۷ به مدت دو سال سرمربی تیمهای ملی فوتبال جوانان و بزرگسالان ایران بود و به این دلیل، شناخت خوبی از بازیکنان تاج داشت، به عنوان مربی جایگزین داناییفرد شد.

 Th​is post was do᠎ne with the he lp of GSA C᠎onte᠎nt Gen᠎erat or  DEMO᠎.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن