پرستار بخش نوزادان
بخش NICU
به اطلاع شما سروران گرامی می رسانیم مرکز درمانی ابن سینا نوروز 1403 همانند سالهای گذشته در کنار شما می باشد. بخش به صورت تلفنی جوابگوی حال نوزاد نمی باشد .لطفاً جهت اطلاع از وضعیتنوزاد خود به صورت حضوری مراجعه فرمایید.
وزنگیری نوزاد
- دستگاه دیگری ممکن است نوزادان نارس و حتی نوزادان رسیده نیز به آن نیاز داشته باشند دستگاه نوردرمانی است. {
- توصیه میشوند والدینی که صاحب نوزاد نارس میشوند برای کنترل و مدیریت استرس با یک مددکار اجتماعی یا روانشناس مشاوره کنند. |}
- امروزه با افزایش تکنیکهای کمک باروری، تعداد چند قلوزایی و به موازات آن، تعداد نوزادان نارس افزایش یافته است که به طبع اهمیت مراقبت از نوزادان نارس نیز بیش از قلب شده است.در سراسر جهان، سالانه ۱۳ میلیون نوزاد نارس به دنیا میآیند. {
- بنابراین ترجیح اغلب افراد برای خرید سیسمونی و دیگر کالاهای مراقبتی و نگهداری نوزاد، انتخاب برندهای خارجی بود. |}
- لازم به ذکر است که خطر عفونت در این نوزادان به دلیل سیستم ایمنی پایین بالاست.نوزادان در سازگاری با محیط جدید مشکل دارند زیرا برخی از قسمتهای داخلی بدن آنها به دلیل زایمان زودرس به خوبی توسعه نیافته است. {
- با جدا نگه داشتن نوزاد از محیط بیرون، با دادن هوای عبوری از فیلترهای مخصوص، محیط استریلتری فراهم میشود. |}
واحد واکسیناسیون و غربالگری تیروئید نیز وابسته به این بخش در راهرو بخش نوزادان قرار گرفته است. این تخت باز یک منبع گرمایی در بالای سرش دارد که به نوزاد گرما میرساند. اگر نوزادتان باید به دفعات زیاد معاینه و رسیدگی شود، به جای انکوباتور از گرمکنندهٔ تابشی استفاده میشود. برای تهیه هر یک از محصولات فوق، میتوانید به فروشگاه اینترنتی پینو بیبی مراجعه کرده و لیست کاملی از محصولات را در سایت مشاهده کنید. منظور از لوله، اتصالات بلند و باریکی هستند که از سوراخهای بینی یا گلوی نوزاد بیرون میآیند و به سرم متصل میشوند. ممکن است این اتصلات از طریق بازو یا پا و یا حتی سر نوزاد برقرار شود.
یک دستگاه آزمایشگاهی است که غلظت بیلیروبین را در خون اندازه میگیرد. از علائم غلظت بیلیروبین، زردی پوست و زرد شدن سفیدی و عنبیۀ چشمهاست. روش اندازهگیری این دستگاه به این شکل است که یک پرتو نور را به پوست نوزاد میتاباند و نور برگشتی را به شکلی خاص اندازهگیری میکند. لذا هر چه نوزاد زمان بیشتری را در رحم مادر بماند و از جفت تغذیه کند، سالمتر و طبیعیتر خواهد بود. نوزادانی که نزدیک به هفته چهلم به دنیا میآیند، مشکلات کمتری خواهند داشت. – واکسیناسیون نوزاد بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان طبق برنامه کشوری قابلاجراست ولی طی بستری در بخش، آن گروه از واکسنهایی که ویروس ضعیف شده دارند مانند واکسن فلج اطفال در زمان ترخیص نوزاد از بیمارستان تجویز میشود.
این تفاوت و تاخیر به تدریج در سنین بالاتر کمتر میشود و ممکن است پیش از این که کودک به سن مدرسه برسد، تفاوت رشد او با همسلان تقویمیاش تنها ۲ تا ۴ ماه باشد. یعنی کودک ۲ تا ۴ ماه دیرتر از همسالان خود به نقاط عطف رشد تقویمی خواهد رسید. از اینرو در صورتی که نوزاد بتواند تغذیه داشته باشد و مشکل طبی و جراحی خاصی که شروع تغذیه را ناممکن کند، نداشته باشد از شیر مادر استفاده میشود. در مواردی که مادر به بعضی از بیماریها مانند هپاتیت و اعتیاد مبتلا باشد یا از داروهایی که منع شیردهی دارند مصرف کند به جای شیرمادر از شیرخشک استفاده میشود. پذيرش به صورت مستقيم از اتاق عمل يا زايمان به وسيله انكوباتور پرتابل از طريق آسانسور موجود در بخش نوزادان كه در اتاق نرسري مي باشد وارد بخش مي شوند و تحويل يكي از پرستاران يا ماماهاي بخش داده مي شود . و نوزاد بلافاصله به تخت احياء و زير وارمر گذاشته و ترشحات دهاني و بيني ساكشن شده و ادميت مي شود.
ملاقات نوزاد نارس بستگی به شرایط نوزاد، امکانات و قوانین بیمارستان و شرایط روحی والدین دارد. معمولاً پدر و مادر با دیدن نوزادی که در یک محفظه کوچک شیشهای قرار گرفته و به آن لولههای مختلف متصل است، شوکه میشوند و ممکن است عنان اختیار خود را از دست بدهند. میزان بستری شدن نوزاد نارس در بخش مراقبتهای ویژه به شرایط او و واکنشهایش بستگی دارد. گاهی نوزاد بعد از چند روز از بخش مراقبتهای ویژه ترخیص میشود گاهی نیز نیاز است تا به مدت چند ماه در این بخش اقامت داشته باشد. عامل مهم و اصلی در ترخیص نوزاد، وزن اوست البته بیمارستانهای مختلف معیارهای متفاوتی برای ترخیص نوزاد دارند اما مهمترین این فاکتورها به وزن رسیدن و وزن گرفتن نوزاد است. بدین مفهوم که نوزاد نارس باید به درجه مشخصی از وزن برسد و این نشان دهنده آن است که از سلامت کافی برای رفتن به منزل برخوردار است.
لازم به ذکر است که وزن نوزاد طبیعی معمولاً بین ۲,۹۴۰ کیلوگرم تا ۳,۶۷۰ کیلوگرم است که البته جنسیت نوزاد و بسیاری فاکتورهای دیگر در میزان وزن نوزادان دخیل هستند. نوزادانی که با وزن بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ گرم به دنیا میآیند در مقایسه با نوزادان رسیده ممکن است بعدها در میزان بهره و ضریب هوشی متفاوت باشند. NICU مخفف جمله انگلیسی «بخش مراقبت های ویژه نوزادان» است این بخش مسوول پذیرش و مراقبت ویژه از نوزادان نارس یا نوزادان پرخطر و بیمار است. در این بخش نوزادان تازه به دنیا آمده و سالم پذیرش می شوند و پس از چند دقیقه کنترل علائم حیاتی و راههای تنفسی و حفظ درجه حرارت و ثبات حال نوزاد ، نزد مادر در بخش زنان منتقل می گردند. سرکار خانم فائزه سپهری با سایقه ی 8 سال سرپرستاری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان. سرکار خانم فائزه سپهری با سایقه ی ۸ سال سرپرستاری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان.
نوزادان نارس ممکن است سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به دیگر نوزادان داشته باشند و بیشتر از نوزادان رسیده بیمار شوند. انجام معاینات دورهای در این نوزادان از اهمیت بیشتری برخوردار است و لازم تا واکسیناسیون این نوزدان در زمان مقرر و به طور منظم انجام شود. به طور کلی آنچه که مربوط به سلامت و بهداشت نوزادان نارس میشود باید بیشتر از نوزادان رسیده مورد توجه قرار گیرد. بیمارستان عرفان نیایش با حضور کادر درمان مجرب و بهرهگیری از تجهیزات مدرن، آماده ارائه خدمات درمانی و مراقبتی مطابق با استانداردهای عالی بین المللی در محیطی پویا و کارآمد است. با راهاندازی بخش NICU بیمارستان مریم، نوزادان مشکلدار از تمام استان و بیمارستانهای دولتی و خصوصی به این مرکز اعزام میشوند. نوزادانی با وزنهای زیر یک کیلوگرم در این بخش بستری و پس از بهبودی کامل مرخص میشوند.
در نوزادان نارس، به دلیل اینکه مرکز تنفسی هنوز تا هفته ۴۰-۴۵ رشد خود را کامل نکرده است، ایست تنفسی که ما آن را آپنه مینامیم، ممکن است رخ دهد. نوزادان معمولاً از ۶-۷ ماهگی شروع به تشکیل عوامل دفاعی خود میکنند. از نظر عفونت در ۶-۷ ماه اول و حتی ۱ سال اول نیاز به توجه ویژه دارند. با وجود اینکه نوزاد نارس پس از انجام معاینات لازم از بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) در بیمارستان مرخص میشود و سلامتی خود را به دست میآورد، اما روند مراقبت از نوزادان نارس همچنان ادامه دارد. به خصوص از آنجایی که ملاقات با نوزاد در منزل خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد، خانواده و محیط نزدیک آن باید درک و نگرش آگاهانه در این زمینه از خود نشان دهند. بنابراین، بهداشت دست در هنگام لمس این نوزادان از اهمیت اولیه برخوردار است.
اما این که نوزادی حداقل ۳ هفته زودتر از تاریخ تقریبی زایمان به دنیا بیاید، دیگر طبیعی نیست و به آن نوزاد نارس گفته میشود. هر چه نوزاد از تاریخ تقریبی زایمان که متخصص تعیین کرده است زودتر به دنیا بیایید یعنی کمتر از ۴۰ هفته در بطن مادر زیست کند، مشکلات جسمی بیشتری خواهد داشت. نوزادانی که زودتر و یا نزدیک به هفته سی و دوم متولد میشوند (یعنی اندکی بعد از ۷ ماهگی)، مشکلات متعددی دارند به عنوان مثال نمیتوانند به آسانی شیر بخورند، در تنفس مشکل دارند و در حفظ تعادل دمای بدنشان دچار مشکل میشوند. – نوزاد نارسی که در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بستری است باید تا برطرف شدن مشکلهای قلبیاش تحتنظر باشد. چنانچه نوزادی به دلیل ابتلا به بیماری مزمن ریوی نیاز به استفاده از اکسیژن داشته باشد، میتواند با تجویز اکسیژن از طریق لوله بینی مرخص شود. همچنین نوزادانی که به دلیل ضایعهای نیاز به جراحی عمده داشته باشند باید قبل از عمل و بعد از آن حداقل به مدت ۴۸ساعت در NICU بستری شوند.
بیمارستان تخصصی دی یکی از بزرگترین ارائه دهندههای خدمات درمانی خصوصی در تهران میباشد که در سال 1369 توسط پزشکان سهام دار شروع به کار کرد. بیمارستان دی به دوره جدیدی از توسعه صنعت مراقبتهای بهداشتی، جایی که دامنه و اهداف از بلند همتی محلی به بلند پروازی منطقهای ارتقا یافت منتقل شده است. این چشم اندازی است که از طریق بزرگترین شبکه بیمارستانها، ارائه برتری در کیفیت مراقبت به بیماران و ایجاد ارزش برای همه افراد دارد. گاهی اوقات لازم است برای دادن حجم بیشتری از مایعات یا دارو، مسیر وریدی بزرگتری به نام مسیر مرکزی وجود داشته باشد، بنابراین یک لولۀ پلاستیکی کوچک وارد یک شریان خونی بزرگ میشود. پزشکان میتوانند از این وسیله برای برداشتن خون یا تزریق دارو و مایعات به نوزاد استفاده کنند. این کاتتر PICC، نوعی کاتتر مرکزی است که در یکی از عروق خونی اصلی قرار داده شده است.
تولد نوزاد نارس به چه معناست؟
دستگاه دیگری ممکن است نوزادان نارس و حتی نوزادان رسیده نیز به آن نیاز داشته باشند دستگاه نوردرمانی است. این دستگاه در روز چند ساعت نور آبی به نوزاد میتاباند تا مشکل زردی نوزاد برطرف شود. – تمام بخشهای مراقبت ویژه نوزادان باید فضا و امکانات کافی برای حضور دایم مادر در بیمارستان و در کنار نوزاد را داشته باشند. این مساله هم در ایجاد دلبستگی مادر و نوزاد نقش مهمی ایفا میکند و هم در موفقیت شیردهی بسیار مفید است. – چنانچه شدت زردی نوزاد تا حدی باشد که نیاز به تعویض خون داشته باشد باید در بخش مراقبت ویژه نوزادان بستری شود.
توصیه میشوند والدینی که صاحب نوزاد نارس میشوند برای کنترل و مدیریت استرس با یک مددکار اجتماعی یا روانشناس مشاوره کنند. همیاری و دلداری اطرافیان به زوج، میتواند آنها در سپری کردن این بحران یاری کند. زن و شوهر باید در این شرایط در کنار هم باشند و از یکدیگر مراقبت کنند تا این شرایط اضطرابآور به پایان برسد و فرزند دلبندشان به آغوش گرم خانواده وارد شود. خوشبختانه در ایران مراکز بسیاری هستند که امکان مراقبت آغوشی را فراهم کردهاند و این خود یکی از بهترین شیوههای مراقبت از نوزاد نارس است. چنانچه شرایط برای مراقبت آغوشی مداوم در بخش امکانپذیر نباشد توصیه میکنیم که مادران در هر بار ویزیت نوزاد را در آغوش گرفته و نوازشش کرده و با لحن آمرانه با او صحبت کنند. اتاق مادران در انتهای راهرو جهت استراحت مادران و دسترسی بهتر به نوزادان قرار گرفته است.
این محفظه فضایی شبیه تخت دارد و نوزادان را گرم و از انتقال میکروب و سروصدا نیز محفوظ نگه میدارد. تا چندین سال پیش، برندهای خارجی بیشترین سهم فروش محصولات مرتبط با این حوزه را داشتند. جای خالی وجود یک برند ایرانی، اصیل و با تولیدات باکیفیت در زمینه طراحی و عرضه محصولات مرتبط با مادر و نوزاد در بازار ایران به وضوح احساس میشد. بنابراین ترجیح اغلب افراد برای خرید سیسمونی و دیگر کالاهای مراقبتی و نگهداری نوزاد، انتخاب برندهای خارجی بود. اما به دلایلی چون قیمت بالا یا کیفیت پایین برخی از این محصولات وارداتی، اعتماد به کیفیت و سلامت برندهای چینی و گرانقیمت محصولات برای والدین بسیار سخت بود.
{مدارک پرستاری نوزادان
|}مفتخریم که امروز توانستیم به یکی از برندهای مورد اعتماد در زمینه تولید محصولات باکیفیت مرتبط با سلامتی نوزاد و کودک تبدیل شویم. این محصولات را میتوانید از فروشگاه پینو بیبی به صورت آنلاین خریداری کنید. در آخر بار دیگر تاکید میکنیم که نگرانی و اضطراب را از خود دور کنید و به جای آن سعی کنید تا بر آگاهی و دانش خود بیافزاید. نگرانی شما دردی از نوزاد دوا نخواهد کرد و بر مشکلات نیز خواهد افزود. با کنترل استرس، شرایط بحرانی را مدیریت کنید تا این شرایط ناخوشایند را به سلامت پشت سر بگذارید.
هوا از طریق لولههای کوچکی در بینی نوزاد یا از طریق لولهای که وارد نای او شده است، به ریههایش انتقال مییابد. لولهها به یک ونتیلاتور یا رسپیراتور متصل است که به تنفس نوزاد کمک میکند، اما به جای او نفس نمیکشد. ویزیت نوزادان سالم که نزد مادر می باشد روزانه بین ساعت 8-10صبح طبق برنامه تعیین شده توسط پزشک انجام میشود. اين بخش مجهز به پيشرفته ترين تجهيزات پزشكي به روز مي باشد و جهت درمان اوليه نوزادان و تحت نظر گرفتن آنها و هچنين نوزادان انتقال يافته از بخش NICU ارائه خدمت مي نمايد. تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان می باشد.
رسیدن به جایگاه بهترین بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان، زایمان، ناباروری و نوزادان با ارائه خدمات درمانی بهتر و استفاده از فناوری های نوین. روشی که اثرات بسیار مفید و ارزنده ای در روند درمان و رشد و تکامل نوزادان دارد و بسیار مورد توجه قرار می گیرد. تجهیزات پزشکی این بخش شامل تخت احیا، مانیتور، ونتیلاتور، بلندر، فتوتراپ، پمپ انفوزیون، دستگاه ساکشن، دستگاه تصویربرداری پرتابل، اکوکاردیوگرافی و دستگاه چک گازهای خون و ... شامل واحد واکسیناسیون و غربالگری تیروئید، واحد شنوایی سنجی (مستقر در درمانگاه)، کلینیک فوق تخصصی نوزادان که خدمات ارائه شده به نوزادان را تکمیل می نماید. در برخی موارد ممکن است نوزاد به خوبی واکنش نشان بدهد و با اوضاع بیرون از رحم کنار بیایید در چنین شرایطی ممکن است دریافت مقداری اکسیژن حال عمومی نوزاد را بهتر کند و حتی بعد از مدتی دریافت اکسیژن از طریق ماسک صورت بتواند به تنهایی تنفس کند.
در دستگاه جوجه کشی میتوان اکسیژن تنظیم شده را به میزان مورد نیاز کودک به او داد. در بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) یک محیط ایزوله که در آن سر و صدا به حداقل میرسد برای نوزاد فراهم شده است. در صورت لزوم، دستگاه جوجه کشی را میپوشانند و یک محیط تاریک فراهم میکنند. بدین ترتیب تا زمان بهبودی نوزاد، تمامی مراقبتها و درمانها در این محیط که شبیه رحم مادر است، به گونهای انجام میشود که کمترین آسیب را به نوزاد وارد کند. مشکلات چشمی به نام رتینوپاتی نارس که میتواند منجر به نابینایی شود.
در کنار چیدمان محیط در بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU)، هر مداخله به نوزاد باید بسیار دقیق انجام شود. مسأله مهم دیگر این است که دست زدن بیش از حد به نوزاد ناخوشایند است. لازم به ذکر است که خطر عفونت در این نوزادان به دلیل سیستم ایمنی پایین بالاست.نوزادان در سازگاری با محیط جدید مشکل دارند زیرا برخی از قسمتهای داخلی بدن آنها به دلیل زایمان زودرس به خوبی توسعه نیافته است. این نوزادان در انکوباتورها، محیطی شبیه به رحم مادر که در بخش مراقبت ویژه نوزادان (NICU) وجود دارد، نگهداری میشوند. دستگاه مخصوص در دمایایدهآل برای نوزاد گرم میشود و میزان رطوبت مطلوب برای جلوگیری از اتلاف گرما فراهم میشود. با جدا نگه داشتن نوزاد از محیط بیرون، با دادن هوای عبوری از فیلترهای مخصوص، محیط استریلتری فراهم میشود.
این پرستاران برای مراقبت از نوزادان نارس آموزشهای ویژهای دیدهاند و در کار خود بسیار مجرب هستند. بسته به شرایط جسمی نوزاد، متخصصین مختلف اطفال در ساعات معینی از روز نوزادان نارس را ویزیت میکند. لازم است تا والدین نسبت به مهارتهای یادگیری کودک، حل مسئله، برقراری ارتباط با دیگران، خواندن و نوشتن حساس و هوشیار باشند. تولد زود هنگام نوزاد ممکن است مشکلات خود را در این سن نشان دهد و ممکن است هیمن امر عاملی برای سرخوردگی، افسردگی و حتی ترد شدن کودک از جامعه شود. به طور معمول نوزادان نارس بدون تاخیر رشد و یا مشکلات عدیده بزرگ میشوند و رشد میکنند اما بهر حال شرایط بحرانی ابتدای زندگی ممکن است تاثیرات ناخوشایند خود را بر زندگی فرد داشته باشد.
تخت های مخصوص نگهداری نوزادان شامل انکوباتورهای پیشرفته با قابلیت حفظ رطوبت داخلی مورد نیاز برای نوزاد نارس بوده و وارمرهای مجهز به لامپ فتوتراپی می باشد. در انتهای سالن بخش و در مجاورت اتاق استراحت مادران دارای دو دستگاه شیردوش برقی، یخچال ذخیره شیر و یک دستگاه تلویزیون و DVD (جهت آموزش مادران) و کلیه ی وسایل کمک آموزشی می باشد. این دستگاه میزان ضربان قلب و تنفس نوزاد را اندازهگیری میکند و با پدهای چسبندهای به نام الکترود که روی سینۀ نوزاد قرار داده میشود به فرزندتان متصل است. مانیتور، اطلاعات اندازهگیریشده را که میتواند روی کاغذ نوار قلب نیز پرینت گرفته شود، روی صفحه نمایش میدهد. اگر میزان ضربان قلب یا تنفس کودکتان خیلی سریع یا خیلی کند شود، یک زنگ آلارم به صدا درمیآید تا پرستاران را باخبر کند. نوزادان زودرس یا نوزادانی که مشکل یا بیماری خاصی دارند، پس از تولدشان در بخش NICU درون یک جعبۀ پلاستیکی شفاف که انکوباتور نامیده میشود قرار داده میشوند.
این وسیله یک جعبۀ پلاستیکی شفاف است که روی سر نوزاد کشیده میشود و به او اکسیژن میرساند. هود اکسیژن برای نوزادانی که میتوانند خودشان نفس بکشند، اما باز هم به کمی اکسیژن اضافی نیاز دارند استفاده میشود. متاسفانه یکی از سندرومهای نسبتاً شایع بین نوزادان نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) است؛ این سندروم در نوزادان نارس شایعتر از دیگر نوزادان است. برای پیشگیری از احتمال بروز این سندروم، مراقب باشید تا نوزاد روی شکمش نخوابد. وجود اتاق مادر در بخش که امکان حضور شبانه روزی مادر را فراهم کرده و به صورت رایگان در اختیار مراجعین قرار میگیرد.
برای آشنایی بیشتر با این بخش گفتوگوی ما را با دکتر نگار سجادیان، فوقتخصص نوزادان و رییس بخش NICU بیمارستان شریعتی بخوانید. این بخش با بهره مندی از پزشکان خبره متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان و تیم پرستاری با آشنایی کامل به تمامی مهارت های تخصصی پرستاری از نوزادان آماده پذیرش نوزادان متولد شده در این مرکز و نوزادان اعزامی از سایر مراکز می باشد. همچنین اتاق شیر نیز در انتهای سالن بخش نوزادان قرار گرفته است که دارای یک دستگاه شیردوش برقی، یخچال ذخیره شیر، ظروف نگهداری شیر، یک دستگاه تلویزیون و DVD جهت آموزش مادران و صندلی تختخواب شو و بالش شیردهی و ... کلیه ی نوزادان متولد شده در این بیمارستان توسط ماماهای اتاق زایمان با انکوباتور پرتابل به وسیله آسانسور پس از ۱ ساعت تماس پوستی و تغذیه با شیر مادر به همراه مادر به طبقه ی سوم منتقل و نوزاد تحویل پرستار نوزادان می شود . اکسیژنسنج یک وسیلۀ کوچک به شکل U است که دور پا یا دست نوزادتان پیچیده شده است و با یک باند کشی سر جایش نگه داشته میشود.
اکسیژنسنج خون از یک سنسور نوری برای اندازهگیری سطح اکسیژن در خون نوزاد استفاده میکند. اکسیژنسنج به پزشکان و پرستاران کمک میکند تا بفهمند نوزادتان به اکسیژن بیشتر یا کمتری نیاز دارد و در عین حال نیاز به آزمایشات خون دردناک را کاهش میدهد. این لوله از طریق دهان یا بینی نوزاد وارد بدن نوزاد میشود و به معده میرود. لولههای تغذیه دردناک نیست و جنس آنها طوری است که پس از ثابت شدن حرکت نمیکند و باعث آزار نوزادان نمیشوند. استانداردترین سرشیشه شیر و پستانک برای نوزاد یا کودک، محصولی است که ضد حساسیت باشد، ایجاد نفخ در نوزاد نکند و بهگونهای طراحی شده باشد که متناسب با لثه و کام نوزاد بوده و از دندانها و دهان او مراقبت کند. پینو بیبی تمامی این دغدغههای مادران را در نظر دارد به همین خاطر پستانک ارتودنسی و سرشیشه شیرهای ضدنفخ را با کمترین میزان حساسیت زایی تولید و عرضه میکند.
بخش NICU با هدف مراقبت و درمان نوزادان متولد شده بیمار و همچنین حمایتروحی و عاطفی از والدین این نوزادان فعالیت می کند. سرکار خانم دکتر نسرین خالصی فوق تخصص نوزادان، که نظارت مستقیم به بخش را به عهده دارند. این دستگاه انواع زیادی دارد که برای نشان دادن و تشخیص رگهای زیر پوست بدن نوزاد از روی پوستش، قبل از رگگیری استفاده میشود. انتخاب مواد شوینده استاندارد و باکیفیت برای شستشوی لباس نوزاد و کودک در حفظ سلامتی پوست کودک نقش بسیار مهمی ایفا میکند. شویندههای غیراستاندارد که حاوی مواد شیمیایی، معطر و حساسیتزا هستند به راحتی نوزاد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای پوستی یا واکنشهای آلرژیک قرار میدهند.
حال بر اساس وضعیت بالینی نوزاد بستری در NICU و یا post می گردد و سپس order های پزشک را اجراء کرده که طبق روتین نوزادان بستری در NICU و یا post حتماً آزمایشات ارسال و گرافی از ریه انجام و اجرا می شود. در بخش مراقبت ویژه کلیهً نوزاد توسط پزشکان فوق نوزادان ویزیت میشوند. در بخش مراقبتهای ویژۀ نوزادان، دستگاهها و تجهیزاتی برای مراقبت از نوزادان زودرس یا نوزادانی با مشکلات مختلف وجود دارد. وقتی بدانید این دستگاهها چگونه به نوزادتان کمک میکنند، بدون شک همه چیز کمتر ترسناک به نظر میرسد. در این مطلب میتوانید با برخی از تجهیزات بیمارستانی معمول در بخش NICU بیمارستان آشنا شوید.
– تا زمانی که نوزاد در بیمارستان بستری است والدین و بهخصوص مادر باید آموزشهای لازم را برای مراقبت از شیرخوار خود در منزل به دست آورند و در این زمینه توانمند باشند. همچنین انجام واکسیناسیون و آزمایشهای غربالگری بدو تولد نیز باید انجام شود. از آنجا که این نوزادان زودتر از موعد متولد شدهاند به زمان بیشتری برای رشد و تکامل نیاز دارند. تولد نوزاد نارس و زایمان زودرس قطعاً برای والدین به ویژه مادر استرسزا و ترسناک است اما باید خاطر نشان کنیم که اغلب نوزادان نارس بعد از ترخیص از بیمارستان مشکل حادی نخواهند داشت. بند ناف نوزادتان دو سرخرگ و یک سیاهرگ دارد که به ناف او منتهی میشود.
پرستار برای سالمندان